Deze 35 kg gewichtsverlies zal je niet gauw vergeten …

Heidi DelaereFoto's en Getuigenissen van blije klantenLeave a Comment

Heidi Delaere Diëtiste Gewichtsverlies

Deze 35 kg gewichtsverlies zal je niet gauw vergeten …


Je zal deze 35 kg gewichtsverlies van Veerle niet snel vergeten, al is het alleen al omdat je bijna het gevoel hebt fysiek met een andere vrouw te maken te hebben. De foto’s spreken voor zich: een ware metamorfose.

Ik ben zelf trots op dit gewichtsverlies van Veerle niet zozeer over die meer dan 35 kg die ze met zoveel mentale wilskracht is kwijtgespeeld, maar vooral over de positieve ingesteldheid die ermee gepaard ging.

Gewichtsverlies, met behoud van gevoel voor humor!


De positieve ingesteldheid waarmee Veerle haar dieet aanging, lees je in haar bijna humoristische getuigenis hieronder.

Ze is er echt helemaal tegenaan gegaan. Niet als een gek, maar wel als iemand die ervan overtuigd was dat ze haar einddoel kon bereiken. Rustig, bedachtzaam en met enorme volharding heeft ze een gewichtsverlies bereikt van 96 kg naar 60 kg, terwijl ze ook duidelijk werkte aan haar conditie. En dus voor iedereen: yes, you can 🙂

“Dag Heidi,

Even moeten zoeken naar enkele foto’s, hopelijk zitten er enkele ‘goeie’ tussen. Mijn dochters waren hun ‘dikke mama’ al helemaal vergeten! 😊

Mijn verhaal:

In mijn jeugdjaren was ik sportief en at ik betrekkelijk gezond: de gewone kost van mijn moeder, aangevuld met snoep dat ik toch regelmatig at. Maar door het vele sporten kwamen er geen kilo’s bij.

Met het studentenleven vlogen de kilo’s er jammer genoeg wel bij. Niemand die op je vingers zit te kijken naar wat je eet, veel minder sport en voor je het weet ben je 10 kg dikker …

Vanaf toen is het jojoën begonnen eigenlijk. De laatste 20 jaar kreeg ik drie kinderen, werkte ik veel en at ik bij momenten heel ongezond (te weinig tijd en goesting om gezond te koken en dus veel afhaal). Toen we in 2016 verhuisden van Kortrijk naar Lauwe en we plots in een rustige straat in een huis met een grote tuin woonden, was er tijd en ruimte om veel buiten te komen met vrienden, buren, te barbecueën en wijntjes te drinken. De weegschaal verdween in het verdomhoekje en de broeken begonnen terug te spannen. Maar och, dan kopen we gewoon nieuwe, toch?

Tot ik in 2019 op een verjaardagsdrink van een vriendin iemand tegen het lijf liep die ik al een tijd niet meer had gezien. ‘Amai, je ziet er goed uit! Zoveel vermagerd! Hoe heb je dat gedaan?’.

We praatten lang. Ze was bij ‘Heidi Delaere’ geweest om af te vallen en was vol lof! Ik dacht al een tijdje bij mezelf dat het tijd was om mijn overtollige kilo’s terug kwijt te spelen en dit was nu wel de trigger om erin te vliegen. Ik vroeg jouw contactgegevens en de dag nadien had ik al een afspraak met je gemaakt. Ik wilde niet langer wachten. De knop in mijn hoofd was omgedraaid.

In juli was het zover. De cijfers op de weegschaal zijn op dat moment onverbiddelijk: 96,2 kg. Voor een slordige 1m63 (ja, ik ben al 3 cm gekrompen!). Veel te veel BMI voor mijn lijf. Ik slik. Had het wel verwacht. Maar het blijft toch een klets rond je oren.

Ik begin er aan met veel goeie moed en weet dat het me zeker een jaar zal kosten om mijn doel te bereiken. Maar met Heidi zal het lukken, dacht ik. Ik weeg me thuis niet en ben bij elke afspraak benieuwd hoeveel ik kwijt zal zijn. Mijn gewicht gaat gestaag naar beneden. Niet supersnel, maar dat hoeft niet.

Moeilijkheden heb ik niet echt ervaren. Als ik de knop heb omgedraaid, mag er veel op mijn pad komen, ik ‘bezwijk’ niet. Mijn levensstijl is enorm veranderd. Alcohol heb ik volledig gebannen uit mijn leven; ik besef dat als ik nog een goede tweede helft wil spelen, ik goed voor mijn lijf moet zorgen. En dat doe ik nu. Geen alcohol dus, veel minder vlees, veel vis en gezonde dingen. Groenten, fruit, aardappelen, … Snoepen doe ik niet meer. Ik ben gestopt met me te vullen en begonnen met me te voeden.

Vroeger at ik graag, vooral ’s avonds. Een glaasje wijn, een frietje, pizza, het ging allemaal vlotjes naar binnen. Een kaasje met salami, een chipske, nootjes. Het passeerde allemaal. Uiteraard ook wel gezondere dingen, maar hoe ‘vettiger’ je eet, hoe meer zin je hebt in vettig eten. En dan is er geen stoppen meer aan.

Dat vermijd ik nu uit alle macht. Ik weet wat ik mag eten en houd me er aan. Het lukt me om dit vol te houden. En ik ben zeker van plan om (al is het maar 1 à 2 keer per jaar) me te laten begeleiden door jou.

Dank je wel voor mijn succesverhaal! De teller staat ondertussen op 60,5 kg.”
Veerle Verbanck

Ook zin om kilo’s gewicht te verliezen, op een manier die bij jouw levenswijze past? Ik kijk uit naar je contactformulier of telefoontje!

Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie