BCM-dieet is geen typisch proteïnedieet


Het BCM-dieet is géén proteïnedieet zoals de diverse proteïnediëten op de markt. Het is immers niet omdat het een shake of reep is, dat het hier zomaar over een van de vele typische proteïnediëten gaat.

Waarom is het BCM-dieet geen proteïnedieet? Er moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de diverse proteïne- en hyperproteïnediëten op de markt en het veel meer uitgebalanceerde BCM-dieet.

Proteïnediëten zoals Pronokal, Gerlinea, Lignavita, Rain Diet, Modifast, Kineslim, Kyalin, … verminderen weliswaar de inname van vetten en suikers met gewichtsverlies tot gevolg, maar verhogen hierbij in extreme mate de inname van eiwitten. Men loopt hierdoor het risico dat het vermogen van de lever om ureum aan te maken, verzadigd wordt en er een toename komt van de hoeveelheid aminozuren en ammoniak in het bloed.

Die grotere hoeveelheid ammoniak in het bloed kan hersendisfunctie en -letsels veroorzaken, alsook ernstige nier- en leveraandoeningen en hart- en vaataandoeningen. Dit dieet kan verder ook leiden tot een verhoging van het gehalte aan LDL-cholesterol en tot hartritmestoornissen. Het dieet wordt bovendien gekenmerkt door een tekort aan vezels, wat constipatie kan veroorzaken.

Het spreekt dan ook voor zich dat het absoluut aan te raden is dat dergelijke proteïnediëten nauwgezet opgevolgd worden door een professionele diëtiste en/of huisarts

Laat het duidelijk zijn: het BCM-dieet is van een volledig andere orde!

Wat zijn de BCM-producten dan wél?


De BCM-producten zorgen weliswaar ook voor toevoeging van eiwitten, maar doen dit in een heel wat lagere dosis. Op die manier raakt het lichaam niet overbelast door proteïnen.

Maar BCM zorgt er vooral voor dat je lichaam ALLE nodige essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt zoals koolhydraten (!), vetten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en vezels. Vandaar dat de BCM-producten volwaardige en evenwichtige vervangmaaltijden zijn en géén pure proteïnemaaltijden. Geen gevaar voor je gezondheid dus. Integendeel.

Het BCM-dieet is slechts de opstap naar een gezondere levensstijl. Het doel is immers om je gezond te leren eten en leven, en gelijkmatig ‘natuurlijke’ voeding in te bouwen, zodat je na verloop van tijd je gewicht kan behouden zonder de BCM-producten.

De BCM-vervangmaaltijden (BCM-shakes, BCM-soepen, BCM-repen, …) kunnen tijdens je consultatie meegenomen worden.

Maak een afspraak