Zorgt de hulp van een diëtist(e) voor sneller resultaat?

Heidi DelaereGezond eten, Sport en BewegingLeave a Comment

Hulp diëtiste Heidi Delaere

Zorgt de hulp van een diëtist(e) voor sneller resultaat?


Uiteraard kan je afvallen helemaal zelf doen. Maar vaak is het gewoon leuker én meer motiverend om af te slanken als je weet dat je gesteund en opgevolgd wordt. Je hebt dus absoluut baat bij de hulp van een diëtist(e) die je kilo’s met een strak programma in goede banen leidt!

Hulp van een diëtist(e), iemand die de valkuilen kent én begrijpt

De mens zit zo in elkaar dat hij graag doelen wil bereiken die vooropgesteld worden. Liefst zo duidelijk mogelijk. Maar de mens zit jammer genoeg ook zo in elkaar dat hij op weg naar die doelen wel eens (meermaals) durft af te dwalen.

Ook je diëtist(e) is een mens en kent deze zijsprongetjes. Bij zichzelf én bij haar of zijn klanten. En kan je dus leren hoe hiermee om te gaan. In het volste begrip dat niemand perfect is.

De ervaring leert dat personen die afvallen met de hulp van een diëtist(e) en een dieetprogramma op maat vaker hun streefgewicht halen dan personen die dat niet doen. Een diëtist(e) heeft immers meer ervaring met en kennis van afvallen dan jijzelf. Je kan er dus gerust van op aan dat een dergelijke professionele ondersteuning je gewicht alleen maar ten goede zal komen!

Een gediplomeerde diëtist(e) zorgt voor betrouwbare hulp

De titel ‘diëtist’ is een beschermde titel die je enkel ontvangt na het behalen van het diploma ‘bachelor in de voedings- en dieetkunde‘. Dit is niét hetzelfde als de titel voedingsdeskundige of voedingsadviseur.

Kies je dus voor hulp van een diëtist(e), kies dan best voor iemand met een professioneel bachelor diploma. Deze mensen hebben hier jaren voor gestudeerd, scholen zich constant bij en werden erkend als zorgverlener.

Gediplomeerde diëtisten werken bovendien samen met verschillende zorgberoepen. Met je arts, maar evenzeer met je psycholoog, kinesist, verpleegkundige, … Enkel in alle openheid met jou natuurlijk, want als diëtist(e) ben je gebonden aan het beroepsgeheim en verstrekken wij alleen informatie over jou aan andere zorgverleners wanneer jij het daar eens mee bent.

Ja, jij bent uniek, en daar luisteren wij graag naar!

Geloof me, wij diëtisten weten hoe moeilijk het is om vol te houden. Om nee te zeggen tegen wat je net heerlijk vindt, om slechts één bord te eten terwijl je zo’n zin hebt om nog bij te scheppen, …

Evenzeer zijn wij ons ervan bewust dat iedereen uniek is, dus ook jij. Iedereen heeft zijn of haar specifieke gewoonten, leef- en werkpatroon, lekkernijen en kleine zonden. Wij luisteren graag naar wat jouw struikelblokken en valkuilen zijn, en gaan hiermee aan de slag. Om je op een zo haalbaar mogelijke manier je streefgewicht te laten halen. Wij zijn vaak streng, maar ook wij zijn ‘maar mensen’ 🙂

Bovendien is ook elke levensfase weer anders. Een peuter heeft andere voeding nodig dan een actieve tiener of een zwangere vrouw. Iemand die fysiek actief is, verschilt qua energieverbruik met iemand die een zittend beroep uitoefent. En dames, in en na de menopauze … Ik hoef het jullie niet te vertellen.

Elke leeftijd, elke persoon en elke levensstijl is uniek en vraagt om gezonde voeding op maat. Al deze factoren worden meegenomen in je begeleidingsplan, als basis voor een mooi resultaat op lange termijn.

Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie