Heidi’s Food for Comfort – Pittige pizza met kip en tricolore paprika

Heidi DelaereGezond eten, Gezonde recepten

Heidi Delaere Diëtiste Pizza Kip Paprika Heidi's Food for Comfort

Heidi’s Food for Comfort
Pittige pizza met kip en tricolore paprika


Alweer een lekker en vooral snel ‘goestje’ van HFC: lekkere pittige pizza met kip en tricolore paprika. Kleurrijk, veel vitamientjes en relatief beperkt in calorieën 🙂

Alle ingrediënten van deze pizza zijn makkelijk aan te kopen en nog makkelijker te bereiden!

Ingrediënten – 4 personen (1/2 pizza pp)


  • 2 x pizzabodem Magioni Red Bell Pepper Pizza Crust (Delhaize, AH, Spar, …)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bolletjes mozzarella light
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • stukjes kipfilet (ca. 250 gr)
  • kippenkruiden
  • (gedroogde) oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Voorbereiding


De pizzabodems van Magioni bak je altijd even voor omdat ze dan krokanter zijn wanneer ze helemaal afgebakken zijn. Verwarm dus de oven voor op 200 à 220 °C en bak de twee pittige pizzabodems 3 minuutjes voor. Haal de pizzabodems er dan natuurlijk direct uit en laat je over verder warmen.

Bak de stukjes kip voor je pizza lichtbruin en kruid ze goed af met kippenkruiden, peper en zout.

Snij de drie paprika’s in dunne maantjes en mix de drie kleuren in een kom door elkaar.

Snij ook de twee rode uien in dunne ringen en snij of ‘pluk’ de twee bollen mozzarella in blokjes.

Bereidingswijze


Smeer een laagje van de tomatenblokjes op de twee pizzabodems. Overdrijf echt niet want dan worden je pizza’s al snel te vochtig en krijg je ze niet meer krokant. Laat ook de randen vrij van saus.

Verdeel de blokjes mozzarella over de twee pizza’s en doe vervolgens hetzelfde met de driekleurige mix paprika ook over de twee pizza’s.

Neem de stukjes gebakken en gekruide kipfilet en verspreid ze over de pizza’s.

Tenslotte verdeel je ook de uiringen over de pizza’s.

Strooi er naar smaak oregano over en kruid met wat versgemalen peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak de pizza’s nog 8 minuten af in de oven totdat de randen mooi bruin kleuren. Hou in het oog dat je ze niet zwart bakt, ’t zou zonde zijn 🙂

Voor je de lekkere pizza’s met kip en paprika serveert, scheur je nog wat blaadjes basilicum en strooi je deze erover.

Tip: 1/2 pizza volstaat als volwaardige hongerstiller als je er een fris slaatje met kerstomaatjes bij serveert!

Smakelijk!


Maak een afspraak voor tips op jouw maat