Heidi’s Food for Comfort – Bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten

Heidi DelaereGezond eten, Gezonde recepten, Specifieke voeding

Heidi Delaere Diëtiste, Heidi's Food For Comfort: bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten

Heidi’s Food for Comfort
Bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten


Ik merk in deze ‘Corona-Lockdown-Tijden’ dat mensen teruggrijpen naar ‘bordjes troost‘. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, er is niets gezelliger dan een lekkere knabbel of snack terwijl je een beetje lekker zit te niksen of te bingewatchen. Ik pleit ook schuldig 🙂

Dus dacht ik: ‘Als ik nu gewoon eens wat ‘vieze goestjes’ online gooi die wat minder calorierijk zijn …’ En laat ik beginnen met iets waar mijn huisgenoten zot van zijn, zowat op elk uur van de dag: bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten (glutenvrij én lactosevrij).

Want ik besef ook wel dat mijn welbedoelde ‘gezonde’ raad dezer dagen niet helemaal wordt opgevolgd. Ik volg waarschijnlijk zelf dezer dagen niet eens zo strikt mijn eigen advies op, want ‘we hebben toch maar dat?’.

Maar als we maar dat hebben, laat ik dan toch proberen om ‘dat’ nét een tikje gezonder naar voren te schuiven 🙂

Met een vrolijke knipoog naar een iets calorierijkere fastfoodketen, plaats ik hier elk weekend een snel en lekker ‘goestje’ onder mijn zonet uitgevonden label ‘HFC‘ ofte ‘Heidi’s Food for Comfort‘.

Wat je mag verwachten? Lekkere, simpele, snelle gerechtjes. Ik verzin immers niet noodzakelijk nieuwe dingen (ik ben geen held in de keuken), maar ik eet wel graag 🙂

Hierbij dus mijn eerste HFC-goestje: bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten!

Ingrediënten – 4 personen


  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 koffielepels (glutenvrij) bakpoeder
  • bakje blauwe bessen en eventueel wat ander fruit
  • walnoten > indien geen liefhebber, kan je deze weglaten of vervangen door bv. hazelnoten, amandelen of cashewnoten
  • olie
  • poedersuiker

Bereidingswijze


Hier gaan we met de bereidingswijze van mijn bananenpannenkoeken met blauwe bessen en walnoten. Helemaal easy peasy en waarschijnlijk al opgediend nog voor je dit uitgelezen hebt 🙂

Plet de bananen met een vork of pureer ze met de staafmixer (nog beter).

Doe de eieren en het bakpoeder erbij en meng alles tot het mooi glad is.

Verhit een beetje olie in de pan en schep het beslag met een pollepel in de pan. Let op: dit zijn ‘goestjes’ en ze vullen best wel goed, dus beperk je tot minipannenkoekjes deze keer. Schep dus telkens enkele rondjes van ongeveer 10 cm diameter in de pan en zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. Bak de pannenkoekjes aan elke kant mooi bruin tot het beslag op is.

Terwijl je je baktalent aan het showen bent, hak je best al wat walnoten in kleinere stukken en hou je je blauwe bessen bij de hand.

Leg het bananenpannenkoekje op een dessertbordje en gooi er enkele blauwe bessen en wat gehakte walnoten bovenop (lekker en gezond). Naar eigen smaak kan je er als extra nog enkele dunne schijfjes banaan of ander fruit bij op leggen. Ga er als afwerking nog eens snel met de strooibus bloemsuiker overheen.

Tip: kan best zijn dat je er onder het motto ‘eentje is geentje’ liever direct twee op je bord legt, maar start altijd met eentje en eet die heel rustig op. Geniét er echt van dus. Beloon jezelf desnoods met een tweede nadien, maar eet er geen twee tegelijk, want dan beloon je jezelf nadien al snel opnieuw met twee stuks. Geloof me, ik kan het weten 🙂

Smakelijk!


Maak een afspraak voor tips op jouw maat