Salade met blauwe kaas, peer en walnoten
Deze frisse salade met blauwe kaas, peer en walnoten is heerlijk als voorgerecht, maar ook als lunch. Bovendien is het weer lekker snel klaar. Deze salade is het voorgerechtje van mijn paasmenu 2024. Dit voorgerecht heeft geen ei erin verwerkt, in tegenstelling tot het hoofdgerecht en dessert. Het zou een beetje teveel van het goede zijn 😉
Ingrediënten – 4 personen
- 200 g veldsla
- 50 g rucola
- 4 stengels bleekselderij, in schijfjes gesneden
- 4 rijpe peren, in partjes gesneden
- sap van 1 citroen
- 8 walnoten, grof gehakt en geroosterd
- 200 g blauwe kaas (bv. gorgonzola), in blokjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Deze salade is makkelijker dan makkelijk en staat zo op tafel als een lekker voorgerechtje, maar evenzeer als een frisse lunch.
Snij de peren in partjes en besprenkel ze met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Maak een dressing met de wijnazijn, olijfolie en peper en zout.
Meng de veldsla, de rucola en de selder in een grote slakom.
Rooster de walnoten in een pannetje. Vetstof is hiervoor niet nodig. Let wel op dat ze niet aanbranden, dit gebeurt al snel 🙂
Verdeel de sla over de verschillende borden en leg er de stukjes peer en de blokjes kaas op. Werk af met de geroosterde noten en lepel er de dressing overheen.
Een heerlijke salade met een tintje ‘zomer’, smakelijk!
Maak een afspraak voor tips op jouw maat