Vitaminerijke wraps met zalm voor dagen binnenshuis …
Op dagen als deze, wanneer we met z’n allen corona-gewijs veel binnen zitten, is vitaminerijke en vooral ook evenwichtige voeding van groot belang. Hierbij dan ook dit heerlijk en makkelijk receptje: vitaminerijke wraps met zalm die zowel voor groot als klein synoniem staan voor ‘smullen maar!’. En die bovendien al direct een streepje zon IN je huis brengen.
Bij elk ingrediënt staat telkens vermeld aan welke vitamine(n) of andere voedingsbron deze voornamelijk rijk is.
Ingrediënten wraps met zalm – 4 personen
Voor de wraps:
- 4 grote wraps (of 8 kleine wraps)
- 200 à 300 gr in reepjes gesneden gerookte zalm > vit. B, D, omega 3, kalium, selenium
- 2 avocado’s > vit. B, C, E, K, kalium, magnesium
- 1/2de komkommer > vit. B, C, kalium, magnesium
- 1 rode paprika > vit. A, B, C, kalium
- 12-tal kersttomaatjes > vit. B, C, caroteen/lycopeen, kalium, magnesium
- 1 rijpe mango > vit. A, B, kalium
- 1 handje cashewnoten > vit. B, E, kalium, magnesium, fosfor
- 1 zak slamix (lekkerst wanneer er ook rucola inzit) > vit. A
- 1/4de limoen (sap) > vit. B, C, E, K, kalium
- zwarte peper en zout
- 1 koffielepel olijfolie
Voor de honing-mosterddressing:
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 koffielepel mosterd (neem wat je in huis hebt, al is sterke mosterd het lekkerst)
- 1 koffielepel honing
- 1/4de limoen (sap) of witte wijnazijn
- 2 koffielepels olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereidingswijze wraps met zalm
Vooraleer je kan smullen van deze wraps met zalm – alias vitaminebommetjes – is er wat voorbereiding nodig. Maar je kent mij, moeilijk maak ik het nooit 🙂
Snij de paprika in dunne reepjes, hak de rode ajuin fijn en snij zowel de mango als de avocado’s in kleine blokjes. Ontpit en schil deze twee laatste best wel even of je gaat lang bezig zijn ;).
Snij de kerstomaatjes doormidden en vervolgens nog eens doormidden. Verwijder zoveel mogelijk de zaadjes.
Snij een komkommer in de helft. Doe de schil van de komkommer en snij deze overlangs doormidden. Doe dit vervolgens nog een keer bij beide helften. Snij de zaadjes eruit en snij in fijne stukjes.
Meng de mango, avocado, stukjes kerstomaat en komkommer door elkaar, pers er een kwartje limoen over, doe er een koffielepeltje olijfolie bij en kruid bij met peper en zout.
Hak de cashewnoten in fijnere stukjes.
Meng de verschillende ingrediënten van de dressing door elkaar en kruid bij naar eigen smaak.
Warm de wraps lichtjes op in de microgolfoven.
Beleg de wraps met wat slamix, reepjes paprika en de mix van mango, avocado, kerstomaat en komkommer. Strooi er wat gehakte cashewnoten overheen. Leg daarbovenop de reepjes gerookte zalm.* Strooi hier een klein beetje ajuin over. Werk af met een streepje dressing.
Smullen maar van die heerlijke wraps met zalm!
* Wie dit lekkerder vindt, kan de gerookte zalm ook lichtjes bakken.
Maak een afspraak voor tips op jouw maat