7 tips om je goede voornemens vol te houden!

Heidi DelaereGezond eten, Sport en BewegingLeave a Comment

Goede voornemens Heidi Delaere

7 tips om je goede voornemens vol te houden!


Begin jij ook steeds met volle moed en enthousiasme je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Maar verval je meestal na een paar dagen, paar weken of paar maanden alweer in je oude patronen?

Laat dit je niet frustreren, begin opnieuw en hou rekening met deze tips:

1. Beperk je aantal goede voornemens
Volgens productiviteitexperts kunnen de meeste mensen zich niet op meer dan 5 tot 7 goede voornemens tegelijk volhouden. Concentreer je energie liever op een paar kernvoornemens. Zo hou je je focus scherp.

2. Schrijf je goede voornemens op
Door je goede voornemens op papier te zetten, hou je ze makkelijker vol. Alsof je een seintje geeft aan je hersenen dat dit ‘echt heel belangrijk’ is. Maak er een contractje van, onderteken het en plak het boven je bureau of op de koelkast.

3. Deel je goede voornemens
Vertel je vrienden, familieleden of Facebook-vrienden wat je van plan bent en waarom. Geef af en toe statusupdates. Misschien vind je ook wel mensen met dezelfde goede voornemens en kun je elkaar steunen of elkaar eraan herinneren.

4. Heb geduld en accepteer dat het niet altijd even makkelijk is
Vaak duurt het even voor je de voordelen van je goede voornemens ziet. Maar als je je gewoontes blijvend wil veranderen, dan zal je nu eenmaal even door de zure appel heen moeten bijten.

5. Vervang slechte door goede gewoontes
Mensen die beginnen met afvallen, grijpen vaker naar frisdrank om toch een suikerkick te krijgen. Probeer echter bewust te kiezen voor positieve vervangende gewoontes. Hou je van snacken, kies dan voor gezonde, caloriearme snacks.

6. Sta weer op als je valt

Als je een moment van zwakte hebt, geef dan niet op. Vaak hebben we een ‘alles of niets’-mentaliteit. Maar het is niet erg om fouten te maken. Analyseer waarom het je niet is gelukt en leer ervan. Als je valt, blijf dan niet in de greppel liggen jammeren, maar sta gewoon op en ga verder.

7. Beloon jezelf
Beloon jezelf voor het volhouden. Zo blijf je focussen op het positieve. Bedenk nu alvast hoe en wanneer je jezelf gaat belonen. Het hoeft niet groots of duur te zijn, als het maar iets is wat je echt leuk vindt.

Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie