7 gezonde barbecuetips

Heidi DelaereGezond eten

De zomer is hét barbecueseizoen bij uitstek. De typische BBQ bestaat uit veel vlees, brood, pastasalades, sauzen,… Maar je kan het ook gezonder en lijnvriendelijker aanpakken. Ik geef je graag 7 tips!

Een lijnvriendelijke BBQ: zo doe je dat!

1. Kies voor magere vleessoorten zoals kalkoen, kip, varkensmignonettes, beenham, Ardeens gebraad, côte à l’os, casselrib of steak. Blijf ver weg van gehaktbereidingen of witte pens.

2. Kies in plaats van vlees ook eens voor vis: dit leent zich uitstekend om te grillen.

3. In een een papillot kan je zowel vlees als vis in verrassende pakketjes serveren, met lekkere groentjes en kruiden erbij. Zo worden het verrassende en gezonde mini-gerechtjes.

4. Frisse slaatjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij de barbecue. Kies voor een van mijn gezonde sausjes en vinaigrettes. Ze zijn lekker en echt niet moeilijk om te maken. Serveer sausjes steeds apart zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hij/zij wil gebruiken.

5. Laat pasta en brood zoveel mogelijk achterwege. Aardappelen in de schil (gewikkeld in aluminiumfolie) zijn een heerlijk alternatief.

6. Leg in plaats van vlees eens schijfjes groenten op de grill. Gegrilde courgetten, paddestoelen, paprika’s en aubergines zijn lekker en light. Of maak spiesjes van verschillende groenten als alternatief voor de klassieke saté.

7. Last but not least: let op met alcohol. Alcoholische drankjes zorgen voor extra calorieën en meer eetlust. Maak een lekkere mocktail, santé!

Laat de barbecue smaken en geniet van de zomer!

Heb je begeleiding nodig om gezonder te eten en gewicht te verliezen? Maak een afspraak via de website.