Unicorn, heerlijk glutenvrij en lactosevrij ijs, gezond voor iedereen!

Heidi DelaereGezond eten1 Comment

Unicorn, heerlijk glutenvrij en lactosevrij ijs

Unicorn, héérlijk glutenvrij en lactosevrij ijs!

Ik ben fan! Meer zelfs – maar zeg het niet verder – ik heb er zonet zelfs 6 bolletjes van gegeten. Aardbei, stracciatella, chocola and plain vanilla. En ik proefde ook nog een zalig bolletje mango met munt en kokoswater erbovenop. Nog nooit zo’n lekker ijs gegeten dat én gezond is (glutenvrij en lactosevrij) én beperkt is in calorieën.


Twinkle Twinkle, Pink Princess, Dark Adventure, …


De namen maken je kinderen alvast lekker enthousiast. Maar het moet ook nog smaken. En dat doet het absoluut!

De liefde waarmee zaakvoerster en jonge ondernemer Katrien De Baes (34 jaar, Stasegem) haar ijs bereidt, is aanstekelijk. En daar is een goeie reden voor. Ze is immers ervaringsdeskundige bij uitstek. Al jaren worstelt zij met diverse voedselintoleranties, voornamelijk glutenintolerantie en koemelkeiwitallergie. Jammer genoeg is zij ook al jaren verslaafd aan ijs …

Uit gezonde frustratie stampte zij recent ‘Unicorn Flavors’ uit de grond, ‘Healthy Frozen Goodies, Flavors that make you smile’. En ik maak er met héél veel plezier reclame voor. Omdat de smaak van haar ijs zowel fris als gezond is. En het bovendien ook is: geen geraffineerde suikers, geen koemelk, een lage concentratie aan verzadigde vetzuren en een lage glycemische index (ideaal voor diabetici). En vooral: weinig calorieën! Amper 116 kcal per 100 gram in het aardbeienijs – gemaakt met échte aardbeien.

Oké, het is en blijft een dessertje en daar waag je je best niet dagelijks aan, maar het is een zoveel gezonder ijsje dan datgene dat je doorgaans in de supermarkt vindt.

Gezond ijs voor iedereen


Dit is niet alleen ijs voor personen met gezondheidsproblemen. Integendeel, dit glutenvrij en lactosevrij ijs van Unicorn Flavors, kan ik alleen maar aanraden aan iedereen. Omwille van de goed uitgekiende en gezonde samenstelling, maar vooral ook omdat je geen toegevingen hoeft te doen aan de smaak. Ik eet sowieso enkel en alleen wat ik ook lekker vind.

Katrien is volop bezig met haar heerlijke ijs in de markt te zetten. Je vindt het alvast in het trendy en sympathieke delicatessenwinkeltje Bonbazaar in mijn thuishaven Sint-Eloois-Winkel (Smissestraat 52). Smakelijk! (Ik ga er nog eentje eten …)

Ontdek ook de website van Unicorn Flavors: www.unicornflavors.com


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

1 reactie op “Unicorn, heerlijk glutenvrij en lactosevrij ijs, gezond voor iedereen!”

Geef een reactie