Tournée Minérale, februari zonder alcohol

Heidi DelaereGezond etenLeave a Comment

Tournée Minérale, februari zonder alcohol

Tournée Minérale, Februari zonder alcohol


Ik doe alvast mee. En ik hoop jij ook. Want met ‘Tournée Minérale‘ moedigen de Stichting tegen Kanker en De DrugLijn iedereen aan om februari zonder alcohol te ‘overleven’ 😉 Eén maand lang geen alcohol dus. Een maand is al voldoende om je te laten ervaren wat je erbij wint om alcohol uit je menu te schrappen.

Niemand staat er nog bij stil hoe ‘gewoon’ alcohol geworden is in ons dagelijkse leven. Probeer maar eens een maand (of zelfs een week, of zelfs een dag) géén glaasje wijn bij het eten te drinken of een pintje na het squashen. Ooit al eens een etentje bij vrienden gedaan waar er géén alcohol op tafel kwam. of waar jij er bent afgebleven?

Uit een onderzoek is gebleken dat in 2013 maar liefst 82% van de Belgen alcohol dronk, met alle risico’s van dien: je bent minder fris, je slaap is minder kwalitatief, het werkt overgewicht in de hand, … En het verandert ook je gedrag, wat dan weer negatieve invloed op je sociale en relationele leven kan hebben. Tragisch ook om te weten dat 75% van de personen die op spoedgevallen belanden, hier arriveren als een rechtstreeks of onrechtstreeks gevolg van het gebruik van alcohol.

Een maand zonder alcohol is gezond én hip, doe mee!


In februari een maand geen alcohol is een fantastisch initiatief van Tournée Minérale. Een een statement van jou. Je hele leven bewust leven met een beperkt gebruik van alcohol is nog beter, dat is een levenswijze. En een heel bewuste en gezonde.

Daag zeker ook je familie, vrienden en collega’s uit om deze uitdaging aan te gaan. Want met elkaars steun lukt het een stuk makkelijker om vol te houden. En het komt bovendien ieders gewicht ten goede 😉

Let op: de website van Tournée Minérale (en ikzelf) benadrukken dat meedoen aan de campagne geen oplossing is voor wie problemen heeft met zijn of haar alcoholgebruik. Hiervoor zoek je best professionele ondersteuning.

Succes met deze uitdaging, yes you can! 🙂

Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie