Stoofpotje van hert om wild van te worden!

HeidiGezond eten, Gezonde recepten0 Comments

Heidi Delaere Diëtiste Wild Stoofpotje

Stoofpotje van hert om wild van te worden


Dit stoofpotje van wild is de (letterlijk en figuurlijk) afgeslankte versie van wat in the States wel eens ‘Drunken Deer Chili‘ wordt genoemd. Daar worden dan alle restjes bij elkaar gegooid, waaronder wild, tot een kruidig stoofpotje van ‘vanalles’.

In mijn recept blijf ik toch wat meer bij de Belgische culinaire normen. En bij mijn eigen gezondheidsnormen als diëtiste 😉

Hieronder vind je dus een heerlijke en caloriearme stoverij van hert met bruine bonen. Pittig, lichtjes zoet en zeer toegankelijk. Een vooral – je kent me al ondertussen – makkelijk om te maken!

 

Ingrediënten voor 4 personen


  • 700 gr hertenvlees in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 100 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 400 gr kidneybeans (bruine bonen) uit blik, afgegoten
  • 400 gr gehakte tomaten uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 verse groene chilipepers zonder zaadlijsten
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150° C.

Snij het hertenvlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en haal ze door het bloemmengsel.

Pel en snipper de ui, snij de chilipepers in kleine stukjes en pers de knoflook erover. Was de winterwortel en snijd deze in schijfjes. Fruit dit alles aan in een scheutje olijfolie en strooi er de chilipoeder over.

Voeg een scheutje olijfolie extra toe en bak de stukjes wild op een hoger vuur mee met voorgaande.

Blus het geheel met de rode wijn en de runderbouillon en zet het vuur lager.

Voeg de tomaten en de tomatenpuree erbij. Snij de peperkoek in stukken en voeg dit bij het geheel. Roer alles goed door en breng het zachtjes aan de kook met het deksel op de pan. Breng verder op smaak met peper en zout.

Zet de bereiding met het deksel op de pan gedurende zo’n 2 uur in de oven.

Roer tussendoor twee keer door de pan en voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd de bruine boontjes erbij.

Tip: serveer dit met een smeuïge puree (bereid zonder ei en met magere melk 🙂 ).

 


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *