De recepten van Sandra Bekkari zijn geweldig!

Heidi DelaereGezond eten, Gezonde receptenLeave a Comment

Heidi Delaere Diëtiste Sandra Bekkari Recepten

De recepten van Sandra Bekkari zijn geweldig!


‘De recepten van Sandra Bekkari zijn geweldig!’. Ik hoor het minstens 1 keer per week van een van mijn klanten. Ik heb het nu lang genoeg genegeerd, maar ik kan er zelf ook niet langer omheen: ‘De recepten van Sandra Bekkari zijn geweldig!’.

Dat negeren was trouwens toch wel semi-bewust. Dat Sandra Bekkari een collega-diëtiste is, daar lig ik niet van wakker. Dat bewijst vooral dat ze kennis van gezonde zaken heeft. Maar een diëtiste die boeken schrijft met de titel ‘Nooit meer diëten’ is slecht voor mijn praktijk. 😉

Sandra Bekkari’s gerechten zijn vooral gezond (applaus)

Mijn idee dat boeken met de titel ‘Nooit meer diëten’ niet goed zouden zijn voor mijn praktijk, bleek klinkklare onzin te zijn.

De ondertussen vele kookboeken van Sandra Bekkari vol gezonde en vooral makkelijk te bereiden recepten (met ingrediënten die zélfs ik in de winkelrekken weet te vinden) deden op een positieve manier ook voor mijn praktijk hun werk. Ik krijg immers steeds meer klanten over de vloer die veel meer spreken over ‘gezonder gaan leven‘ dan puur over ‘afvallen’ of ‘diëten’.

En dan kan ik alleen maar applaudiseren voor collega-diëtisten die kookboeken schrijven met zulke uitdagende titels. Want ze schrijven ze in de eerste plaats om ‘mensen te motiveren en inspireren naar een gezondere levensstijl’ (dixit Bekkari). Vanuit een aangeboren passie bovendien.

Ook ik zet op de startpagina van deze website dat ik samen met mijn klanten zoek naar oplossingen die je leven en je gezondheid optimaliseren, maar nooit ondermijnen . En niet voor niets gaat een van de hoofdpagina’s van deze website over gezond leven.

Ik mag dan wel geen culinair wereldwonder zijn, van gezond leven kan ik net als Bekkari ook boeken of websites vol schrijven.


Boons en Bekkari: ook kinderen lusten gezonde recepten


In het kader van Bekkari’s en mijn eigen strijd om iedereen gezond te laten eten en dus vooral kookboeken te kopen met gezonde recepten, promoot ik hier ook graag het nieuwste boek van Isabel Boons. Met voorwoord en goedkeuring van Sandra Bekkari: ‘Ketchup is een groente’.

In het voorwoord ‘Ketchup is een groente’ geeft ook Bekkari toe dat maaltijden bereiden voor kinderen een echt strijdveld kan zijn. Maar niét als je weet hoe het aan te pakken, en vooral hoe het vol te houden. In het boek van Isabel Boons krijg je massa’s handige tips als ouder om je moeilijke eter over de groentestreep te trekken.

Dus kook gerust nog een zoveelste gezond receptje van Sandra Bekkari (ook ik ben fan), maar schaf jezelf misschien toch ook de 40 recepten aan in ‘Ketchup is een groente’. Dan is iedereen tevreden. Groot en klein.

Smakelijk! (Ik ga koken*)

* De foto bij deze Blogpost is niet van Bekkari, maar dat hadden jullie vast al laaaaaaaang gezien 🙂


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie