Vogelnestje van puree met tuinkruiden, garnaaltjes en gepocheerd ei
Dit lekkere vogelnestje van heerlijk gekruide puree maak je in een handomdraai klaar. Het maakt deel uit van mijn paasmenu 2024 (thema ‘ei’). Ook het voorgerecht en het dessertje kan je hier op mijn blog terugvinden!
Ingrediënten – 4 personen
- 1/2 kg vastkokende aardappelen
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1/2 eetlepel fijngesneden selder
- 1/2 sjalotje, fijngesneden
- 4 (kleine) eieren
- 300 gram garnalen
- 20-tal kerstomaatjes
- 1 blokje kippenbouillon
- zwarte peper
- zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm 4 borden in de oven terwijl je dit gerecht bereidt.
Schil de aardappelen, kook ze gaar in water met een blokje kippenbouillon en giet het kookvocht af. Plet de aardappelen met een scheutje olijfolie en voeg geleidelijk 100 ml warme melk toe toe tot je een luchtige puree hebt. Zet de gesnipperde peterselie, selder en het sjalotje onder de puree en kruid het geheel af met peper en zout.
Pocheer de eitjes 3 à 4 minuten in water met zout en een scheutje azijn. Let op: het water mag net niet koken. Voor wie niet vertrouwd is met ‘pocheren’: breek de eitjes in een soeplepel en laat ze zo in het hete water glijden.
Verwijder de eitjes met een schuimspaan en droog ze op keukenpapier.
Maak op de warme borden 4 nestjes van puree. Schik het eitje in het midden van het nestje van puree en bestrooi met de garnaaltjes.
Versier bovenop met de gesnipperde bieslook. Halveer de kerstomaatjes en leg ze bij de puree.
Maak een afspraak voor tips op jouw maat