Lekkere vis-pompoengratin

Heidi DelaereGezonde receptenLeave a Comment

De koude winterdagen komen eraan. Deze vis-pompoengratin is het perfecte gezonde gerecht om wat warmte terug te brengen.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Snipper de knoflook fijn. Meng de knoflook met de magere melk en de light room en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in met de light boter (margarine Type Becel Bakken en Braden). Leg een laagje pompoenblokjes op de bodem van de schaal, leg er de rauwe vis op en kruid met peper en zout.

Leg er de aardappelplakjes dakpansgewijs op. Giet er de roommengeling over en bestrooi met de geraspte kaas.(< 20% vetgehalte)

Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

· Pompoen (in blokjes) 500 g

· Aardappelen 400 g

· Witvisfilet (schelvis of kabeljauw)600 g

· Knoflook 1 teentje

· Magere melk 200 ml

· Light room 250 ml

· Magere geraspte kaas 100 g

· Nootmuskaat ½ koffielepel

· Becel bak boter 1 koffielepel

· Peper en zout

Geef een reactie