Heidi’s Food for Comfort – Bak een lekkere cake voor Valentijn, want de vis is gevangen ;)

Heidi DelaereGezond eten, Gezonde recepten

Cake Valentijn Heidi Delaere Diëtiste Food for Comfort

Soms verbaas ik mezelf. Ik ben nog steeds geen chef-kok en ik vermoed dat ik het ook nooit zal worden, maar deze cake voor Valentijn vind ik zelf mooi geslaagd! En ook een beetje pure kitsch, met roze en pareltjes, zoals dat hoort 🙂

Niet dat ik nu zo ‘into Valentijn’ ben, maar het is een goed excuus om op Valentijn te genieten van een lekker stukje cake waarvan 1 sneetje (80 gr) slechts 149 kcal telt. I-de-aal dus om jezelf en de persoon die je graag ziet te verwennen.

Ingrediënten
* 415 gr bloem
* 3 eieren
* 200 gr stevia
* 500 gr magere yoghurt (ongesuikerd)
* 2 el citroensap
* 1 zakje bakpoeder
* 4 zakjes Dr Oetker roze glazuur (aardbeiensmaak) of witte glazuur (neutrale smaak). Je kan dit ook met suikerfondant of marsepein doen, maar dit is een stuk calorierijker.
* Framboosjes en witte suikerparels om af te werken.

Bereidingswijze:
* Laat ik beginnen met te zeggen dat de bereiding van deze ‘valentijnscake for dummies’ makkelijk is en snel gaat, anders was hij bij mij zeker niet gelukt en was ik er ook niet aan begonnen 😉
* Vet een bakvorm in de vorm van een hartje (te vinden bij Aveve) in met een light bakstof.
* Meng de magere, ongesuikerde yoghurt met de Stevia, de eieren en het citroensap.
* Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en meng dit alles tot een glad geheel.
* Giet het beslag in de bakvorm en plaats het eerst gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden en daarna nog 20 à 30 minuten op 110 graden. Prik er met een mes of stokje na 20 minuten (110 graden) sowieso even in om te kijken of hij al gaar is vanbinnen. Kleeft er niets meer aan je mes, dan is hij klaar!
* Laat de cake volledig afkoelen en haal ‘m dan pas uit de bakvorm.
* Decoreer je geweldige valentijnscreatie met de glazuur, de suikerparels en de frambozen. Jaja, dat wordt scoren op Valentijn!