Wrap met beenham en gegrilde ananas
Zomerse wrap met een tropisch tintje
Ingrediënten voor 4 personen:
- wraps : 8 stuks (No Fairytales 45% groenten)
- ijsbergsla : 8 blaadjes
- beenham (gekookt, kant-en-klaar)
- ananas
Voor de dressing:
- Magere room 200 ml
- Griekse magere yoghurt 4 el
- Karnemelk 100 ml
- Mayonaise D&L paarse dop 4 el
- sjalot (gesnipperd) 2 el
- knoflook (gesnipperd) 1 teentje
- gehakt bieslook 2 el
- peper en zout
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de dressing, kruid met peper en zout en zet koel weg.
Warm het ontvet hammetje op in de oven of in de microgolfoven.
Snij de ananas in plakken en gril ze langs beide kanten. Warm de wraps op. Beleg met sla, magere beenham, ananas en de light dressing, rol ze op en maak vast met keukentouw of houten prikkertjes.
Wrap met zalm en groene appel
Een fris hapje.
Ingrediënten voor 12 stuks:
- appel 1
- citroensap
- magere room 1 el
- magere yoghurt 1 el
- mayonaise D&L paarse dop 1 el
- peper
- zout
- wraps 2
- gerookte zalm (in plakjes) 100 g
- rode bietscheuten
- bieslook (geblancheerd) 1 sprietje
Bereiding
Schil de appel en snij hem in fijne staafjes. Bedruppel met citroensap. Meng de magere room met de magere yoghurt en lichte mayonaise. Kruid met peper en een klein beetje zout.
Bestrijk de wraps met het magere roommengsel. Leg er de gerooktezalmplakjes op. Beleg met appelstaafjes en rodebietscheutjes. Rol op.
Wikkel de wraps stevig in plasticfolie en leg ze in de koelkast.
Snij elke wrap voor het serveren in plakjes. Bind rond elk stukje een geblancheerd sprietje bieslook of steek vast met een prikker.
Wrap met kip en paprika
Ideaal voor in de lunchbox.
Ingrediënten voor 4 personen:
- wraps 4
- kipfilet 400 g
- rode paprika 1
- gele paprika 1
- rode uien 2
- rode chilipeper 1
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
Bestrijk de kip met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin. Laat afkoelen en snij in reepjes.
Pel de ui en snij ’m in halve ringen. Spoel de paprika’s en de chilipeper. Snij de paprika’s in reepjes. Hak de chili. Roerbak de ui, paprika’s en chili 4 à 5 minuten in olie. Kruid met peper en zout.
Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Beleg ze met groenten en kip. Rol op en snij in stukken.
Serveer warm of koud. Met nog een slaatje erbij wordt het een zomerse lunch.
Wrap met rosbief of gegrilde biefstuk, bloemkool en chimichurri
Deze wraps met rosbief zijn ideaal voor je tuinfeest!
Ingrediënten voor 4 personen:
- wraps 4
- rosbief (in plakjes)of gegrilde biefstuk 250 g
- bloemkool ¼
- sla (jonge bladsla) 125 g
Voor de chimichurri:
- sjalot 1
- knoflook 2 teentjes
- rode chilipeper ¼
- bladpeterselie 1 bosje
- bieslook 8 stengels
- citroen ½
- mosterd 1 kl
- witte wijnazijn 2 el
- gedroogde oregano ½ kl
- olijfolie 50 ml
- zout
Bereiding
Maak de chimichurri. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn zonder de zaadjes. Hak de blaadjes van de peterselie en bieslook fijn. Pers de citroen. Meng alle ingrediënten en kruid met zout. Bewaar in de koelkast.
Maak de bloemkool schoon en snij ‘m met een mandoline of scherp mes in heel fijne plakjes.
Beleg elke wrap met plakjes rosbief, de bloemkool, de chimichurrisaus en wat jonge bladsla. Rol op en serveer ze meteen of bewaar ze in de koelkast.
Wrap met hummus, bietjes en feta
Deze wrap met hummus, bietjes en feta is een fijn recept voor de lunch!
Ingrediënten:
- 8 wraps
- 200 gram hummus
- 75 gram rucola
- 500 gram gekookte bieten (in plakjes)
- 200 gram feta (lightversie) (verbrokkeld)
- 1.5 bosjes munt (fijngehakt)
- 3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereiding
Leg elke wrap op een vel bakpapier. Bestrijk de wraps met de hummus. Beleg met de rucola, biet, feta, munt en bosui.
Rol de wraps strak op en wikkel het bakpapier eromheen. Snijd de pakketjes met papier en al vlak voor het serveren door.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Wrap met zoete aardappel
Heerlijke vegetarische wraps gevuld met voedzame ingrediënten zoals zoete aardappels, spinazie en paprika.
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 6 middelgrote wraps
- 400 gr zoete aardappel in kleine blokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olie
- snuf peper en zout
- 400 gr verse spinazie
- 140 gr maïs
- 1 paprika
- 1 ui
- 125 ml zure room of plantaardige yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom. Voeg een klein beetje olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe. Schep er doorheen. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de zoete aardappel in 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de ui. Bak beide in een pan met een klein beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat beetje bij beetje slinken. Laat de mais uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Als de zoete aardappelblokjes gaar zijn schep je ze door de groenten in de pan. Breng het complete mengsel eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout.
Verwarm de wraps. Besmeer ze met een dun laagje magere room. Schep het groente mengsel er op en vouw ze dicht. Herhaal dit tot de wraps en het mengsel op is.
Wrap met ei en tomaat
Spaans voorgerecht om duimen en vingers bij af te likken
Ingrediënten voor 4 personen:
- Wraps 4
- Magere kaas (naar keuze)80 g
- tomaten2
- sla (een paar) blaadjes
- eieren (hardgekookt)4
- mayonaise D&L paarse dop 4 el
- peper
- zout
Bereiding
Snij de tomaten in kwartjes.
Spoel en scheur de sla.
Snij de kaas in reepjes.
Kook 4 eieren, laat afkoelen en snij in kwartjes.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op elk ervan wat sla, tomaat, 1 gekookt ei in kwartjes, en wat reepjes kaas. Lepel er light mayonaise bij. Kruid met peper en zout en rol op. Serveer meteen.
Wrap met chili sin carne
Topgerecht om te maken met een overschotje chili.
Ingrediënten voor 4 personen:
- rode paprika ½
- gele paprika ½
- ui ½
- rode bonen (blik, gespoeld) 200 g
- maïs 50 g
- tomatenblokjes (blik) 200 g
- gerookt paprikapoeder ¼ kl
- chilipoeder ¼ kl
- gehakt bieslook 2 el
- knoflook (geperst) 1 teentje
- koriander 1 bosje
- magere roomkaas (type Philadelphia) 200 g
- wraps 8
- peper en zout
Bereiding
Maak de chili sin carne. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode en gele paprika’s en ui in blokjes. Stoof aan in wat olie en voeg de gespoelde rode bonen, tomatenblokjes en maïs toe.
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
Roer de magere roomkaas los en breng op smaak met peper, zout, geperste knoflook en bieslook.
Warm de wraps op. Leg ze open en smeer in het midden wat van de magere roomkaas. Leg er wat blaadjes koriander op, lepel hierop de chili sin carne en rol op. Leg de wraps met de naad naar beneden, zo vallen ze niet open.
Serveer met de rest van de chili sin carne, magere roomkaas en de koriander.