Recept voor pizza met bloemkooldeeg

Heidi DelaereGezonde receptenLeave a Comment

Pizza recept bloemkooldeeg Heidi Delaere

Eenvoudig recept voor pizza met bloemkooldeeg


Jawel jawel, de pizza met bloemkooldeeg op de foto is wel degelijk van mijn hand. Al zal je zien dat ik qua recept nogal erg ben voor de leuze ‘hou het eenvoudig, dan is de kans op mislukken kleiner’.

En dus is eigenlijk enkel de vulling van de pizza van mijn hand en kocht ik de afbakbodem bloemkooldeeg bij mijn Nederlandse vrienden van Albert Heijn 🙂 Gewoon dresseren met wat gezonde en light zaken, de oven in, en de kous is af.

Zo’n bloemkoolpizzabodem van het merk Magioni oogt klein in diameter, maar je buik is er wel van gevuld. Even gevuld als van een uitrolbodem van pakweg Herta, die een grotere diameter heeft. En dat voor minder calorieën. Want hoewel per 100 gram de calorieën niet enorm verschillen (209 voor Magioni en 289 voor Herta), ben je met de kleinere pizza van Magioni even voldaan. En die doet het met zijn bodem van 376 kcal een flink stuk beter dan de 751 kcal van Herta.

Ingrediënten 1-2 personen (1 pizza)


Voor de bodem

  • Pizzabodem van bloemkooldeeg van het merk Magioni (te verkrijgen bij AH) 🙂

Voor de vulling

  • 4 eetlepels tomatensaus (tomatenpassata)
  • kruiden zoals oregano, peper, zout en andere tuinkruiden
  • kleine kerstomaatjes in de helft gesneden
  • ½ zoete puntpaprika
  • ½ bol light mozzarella
  • 50 g hamblokjes
  • verse basilicum

Bereidingswijze


Zeer belangrijk: koop eerst je pizzabodem. Zo kan je je vooral op de vulling concentreren (héhé).

Meng de tomatensaus en breng op smaak met de kruiden. Snij de groenten in stukken en doe hetzelfde met de mozzarella. Smeer een laagje tomatensaus op de pizza en beleg hem daarna met de mozarella, de tomaatjes, puntpaprika en hamblokjes. Bak gedurende een 8-tal minuten op 200°C. Werk af met wat basilicumblaadjes of sla.

Zei ik het niet: pizza for (healthy) dummies 🙂


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie