Pompoensoep met kokosmelk en curry

Heidi DelaereGezond eten, Gezonde recepten

Heidi Delaere Diëtiste Pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk en curry


Bedankt aan Traiteur FienKwizien uit Moorsele voor dit heerlijke Aziatisch getinte pompoensoepje voor de koudere dagen. Steek die open haard al maar aan en neem er nog een lekker warm dekentje bij!

Ingrediënten – 4 liter soep


  • 1 kleine pompoen of 1/4de van een grote pompoen
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 à 2 koffielepels currypoeder
  • 2 blokjes kippenbouillon en 2 blokjes groentebouillon
  • 4 liter water
  • peper en zout
  • margarine of olijfolie
  • verse peterselie of bieslook

Bereidingswijze


Deze lekkere en vitaminerijke pompoensoep is een makkie om te maken, en dus zoals altijd weer helemaal mijn ding 🙂

Snij alle groenten en het teentje knoflook fijn. Stoof ze aan in wat margarine of olijfolie.

Giet na 10 minuten de 4 liter water (met bouillonblokjes) eroverheen, roer even door en laat zeker een uurtje doorkoken.

Mix het geheel tot een gladde massa, voeg het currypoeder toe en de kokosmelk en mix alles nog eens goed door elkaar.

Breng volgens eigen voorkeur op smaak met peper en zout.

Serveer de pompoensoep in borden – of als je al voor het haardvuur zit, in een grote mok 🙂 – en garneer met wat peterselie en/of bieslook.

Geniet ervan!

Tip > Heb je wel zin in dit lekker pompoensoepje, maar geen zin om er zelf aan te beginnen? Passeer dan even aan de Foodautomaat van FienKwizien in Moorsele. Mogelijk neem je dan nog wel wat andere lekkere dingen mee en is je diner al helemaal klaar voor vanavond 😉


Maak een afspraak voor tips op jouw maat