Bolletje van plattekaas, aardbei, appel en sinaasappel
Met dit lekkere dessertje van plattekaas met vers fruit (aardbei, appel en sinaasappel) ga je vast scoren, zeker wanneer het volop aardbeienseizoen is. Dit dessertje maakt deel uit van mijn paasmenu 2024 (thema ‘ei’). Ook het voorgerecht en het hoofdgerecht kan je hier op mijn blog terugvinden!
Ingrediënten – 4 personen
- 600 g magere plattekaas
- 160 g aardbeien
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 8 g gelatine
- zoetstof (Stevia, Canderel, …)
- 4 muntblaadjes
Bereidingswijze
Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes.
Spoel de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Snij in stukjes.
Meng de zoetstof door de plattekaas.
Week de gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en los deze op in 4 eetlepels warm water. Vermeng de opgeloste gelatine heel goed met de plattekaas.
Lepel de vruchten in 4 bolvormige dessertkommetjes. Doe er de plattekaas over en meng heel even.
Zet de 4 kommetjes in de koelkast en laat alles goed opstijven.
Nadat alles goed opgesteven is, draai je elk kommetje voorzichtig om op een bordje. Zo krijg je een leuk bolletje met bovenaan het kleurrijke fruit.
Leg er een muntblaadje op voor een extra toets.
Smullen maar!
Maak een afspraak voor tips op jouw maat