Het succesverhaal van Dominique

Heidi DelaereFoto's en Getuigenissen van blije klanten

succesverhaal dominique

De mensen die ik begeleid om gezonder te leven, leggen meestal een lange weg af. Dit is niet altijd rozengeur en maneschijn, het is vaak met veel ups en downs. Net daardoor ben ik zo fier wanneer ze mooie resultaten verwezenlijken, zoals Dominique. We gingen van start met zijn begeleidingstraject in januari 2021, in volle coronapandemie. Dominique is een echte Bourgondiër, die veel met zakenrelaties ‘moet’ gaan eten en geniet van het goeie leven. Hij besefte dat hij iets moest doen aan zijn gewicht maar het lukte hem niet alleen. Zo kwam hij bij mij terecht en samen werken we aan een gezonde en fitte levensstijl.

Dit was Dominique anderhalf jaar geleden, bij de start van zijn begeleidingstraject…

We pasten zijn voedingspatroon aan, vooral zijn alcoholconsumptie werd hierbij sterk teruggeschroefd. Daarnaast begon Dominique op regelmatige basis te sporten (fitness en fietsen). Zo slaagden we erin om zijn gewicht van 90 kilo naar 76 à 78 kilo te brengen (hij is 1m66 groot). Hij komt nog steeds elke twee weken op controle. Zo ziet hij er vandaag uit:

Over zijn transformatie zegt Dominique het volgende:

“Op 31 december 2020 was een foto de ultieme confrontatie. Ik moést er iets aan doen. Ik begon op eigen houtje gezonder te eten maar het lukte niet zo goed. Ik besloot dan een crashdieet te volgen en de kilo’s vlogen eraf. Na een tijdje kwamen ze er echter even snel weer bij en de moed zonk me in de schoenen. Via een gemeenschappelijke vriendin leerde ik Heidi kennen. Ik vertelde haar over mijn ervaringen. Ze raadde mij aan om een evenwichtig dieet te volgen en wilde mij hier graag in begeleiden. Na een uitgebreid intakegesprek over mijn eet-, sport- en leefgewoontes stelde we samen een dieetplan op. Vanaf dag één hield ik een eetagenda bij. Ik stelde vast dat ik zeer veel at tussen de maaltijden. Die eetagenda is een echte houvast, iets waar ik altijd naar teruggrijp als het wat moeilijker gaat. Na enkele maanden was ik wat kilo’s verloren en ik zat ‘op schema’. De afspraken met Heidi volgden elkaar minder snel op. Voor mij was dat niet goed: ik liet me opnieuw gaan. We zaten in een semi-lockdown door corona, met weinig sociale contacten. Wat kon ik anders doen dan eten en drinken thuis? Ik deed niks van sport meer. Gelukkig greep ik op tijd in. Ik ging opnieuw aankloppen bij Heidi om weer op het goede spoor te geraken. Met succes! Ik kocht mezelf een nieuwe fiets en drie keer fitnessen per week werd vervangen door drie keer fietsen. In plaats van een speciaalbier na het sporten drink ik nu alcoholvrij bier. Ik ben intussen weer 15 kilo kwijt. Door mijn beroep en mijn sociaal leven wijk ik soms eens af van mijn dieetplan. Maar de dagen daarna let ik dan extra op en zo blijf ik op gewicht. Mijn eetagenda hou ik nog steeds consequent bij. Ook als ik eens afwijk, noteer ik dit. Dan zie ik ook effectief waaraan het ligt als ik mijn doel niet bereik. De afspraken met Heidi zijn voor mij een must, zonder haar lukt het niet. Daarom blijf ik gaan op regelmatige basis. Want ik voel me nu beter dan ooit, fit en actief, ik wil nooit meer terug naar hoe ik vroeger was.”

Wil je ook gezonder leven en eten? Samen gaan we de uitdaging aan! Maak je afspraak via de website.