Havermoutwafels met pompoen

Heidi DelaereGezonde receptenLeave a Comment

Havermoutwafels met pompoen

Verras je kinderen (en jezelf) met een gezond Sinterklaasontbijt: havermoutwafels met pompoen!


Iedereen plant de grote dag in zijn of haar gezin vaak op een ander moment in. Maar welke datum het ook is: maak er iets bijzonders van, ook voor jezelf! En daar zijn havermoutwafels met pompoen perfect voor.

Gebruik voor dit recept best weer de kleinere, oranje Hokkaido-pompoen die ik ook in het voorgaande recept aanraadde. Deze heeft een zachte, eetbare schil en hoef je dan ook niet te schillen.

Ingrediënten


  • 250 gram havermout
  • 500 gram pompoen (bij voorkeur Hokkaido)
  • 8 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculooskruiden of kaneel
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • een snuifje zout

Bereidingswijze


Snij de pompoen in stukken en kook deze gaar in een beetje water. Pureer de stukken vervolgens met de staafmixer of in de blender tot moes. Verwarm de moes daarna nog eventjes door en laat afkoelen.

Doe vervolgens alle ingrediënten samen met het mengsel in een kom en maak er met de staafmixer of in de blender een egale massa van. Je maakt het pompoendeeg best een dag op voorhand, maar indien je dit niet lukt, zet het deeg dan bij voorkeur een uurtje koel zodat het beslag wat kan opstijven.

Verhit je wafelijzer en bak er de wafels mee.

Serveer de havermoutwafels met een gezond tintje Sinterklaas: leg er wat framboosjes en granaatappelpitjes bovenop. En voor wie de hele heisa aan zich laat voorbijgaan en onze goede vriend Zwarte Piet er nog steeds graag bij wil: kruimel wat fondant chocolade bovenop de warme wafel, dan smelt deze heerlijk! 😉

Smakelijk, brave kindjes!

Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie