Heerlijk gezonde zalm op de barbecue

Heidi DelaereGezonde receptenLeave a Comment

Heidi Delaere Zalm Barbecue

Heerlijk gezonde zalm op de barbecue!


Persoonlijk getest en héérlijk bevonden. En jullie weten ondertussen dat ik qua koken voor de gezonde en lekkere, maar vooral ook eenvoudige keuken ben 😉

Ingrediënten 4 personen


  • 5 gram Prodia bakbestendige zoetstof (bij mij te verkrijgen).
    Of het meer calorierijk alternatief: 50 gram bruine suiker.
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel Dijon-mosterd
  • 250 ml ketchup
  • 1 koffielepel Worcestershire sauce
  • 4 mooie stukjes (graatloze) zalm. Indien uit de diepvries: eerst laten ontdooien en droogdeppen.
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuifje zout en peper

Bereidingswijze


Meng de bruine suiker, wijnazijn, ketchup, mosterd en Worcestershire-saus in een kommetje goed door elkaar en kruid bij met peper en zout.

Zorg dat je barbecuerooster heel goed gereinigd is en laat de barbecue alvast goed heet worden.

Smeer de kant met het vel van de vis in met olijfolie en bestrooi met flink wat zout.

Zorg dat het hete rooster goed is ingesmeerd met wat olijfolie (met een stukje keukenpapier) en leg er vervolgens de zalm met de huid naar beneden bovenop.

Smeer de zalm vervolgens goed in met de warme saus. Heeft je barbecue een deksel? Des te beter, sluit het dan onmiddellijk zodat de vis heerlijk kan garen.*

Kijk na 10 minuten of het vel al bruin begint te worden. Indien té bruin, moet je de moten natuurlijk even verleggen …

De zalm mag zeker niet meer doorzichtig zijn. Gaat het iets te traag? Smeer er dan nog wat saus op en sluit het deksel nog enkele minuten.

* Geen probleem als je een open barbecue hebt, dan duurt het mogelijk gewoon iets langer tot de vis gegaard is.

Serveertip
: (voorgekookte) aardappel in aluminiumfolie op de barbecue vergezeld van een eenvoudig slaatje met tomaten. Maak gerust wat extra saus, dan kan je deze warm serveren bij het gerecht.


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie